Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Ταξιδεύοντας μουσικά με τον Πήγασο....



Με μία πρώτη ματιά το Schimmel Pegasus πιάνο δεν μοιάζει με πιάνο. Με αυτές τις υπέροχες γλυπτές καμπύλες θα λέγαμε ότι μοιάζει περισσότερο με φουτουριστικό διαστημόπλοιο. Το εν λόγω πιάνο έχει πάνω από 200 χορδές με βασική συναρμολόγηση των 1000 τεμαχίων με πλήρως ρυθμιζόμενο υδραυλικό καπάκι.
Ο “Πήγασος” είναι μία διεθνής εφεύρεση που έγινε σε συνεργασία με τον εκκεντρικό σχεδιαστή Luigi Colani. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή η φύση δημιουργεί τέλεια σχέδια. “Αυστηρές γραμμές δεν υπάρχουν στην φύση. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να έχει ένα μοντέρνο σχεδιασμό ανάλογο της εποχής του”.
“Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, λέει χαρακτηριστικά ο Hannes Schimmel-Vogel, μάνατζερ της κατασκευής του Brunswick. Πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε όργανο είναι χειροποίητο, γι’αυτό και η Schimmel έχει ελάχιστες κατασκευές κάθε χρόνο». Μερικές από αυτές τις θαυμάσιες δημιουργίες φιλοξενούνται σε πολυτελή ξενοδοχεία της Λισσαβόνας.
Ο Prince, ο Lenny Kravitz καθώς και ο Eddy Murphy είναι μερικοί από τους περήφανους ιδιοκτήτες αυτού του «φτερωτού αλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: