Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Απο το ΒΒC με "αγάπη" !


Οταν η Ελληνική ενημέρωση αφιερώνει ολόκληρα εκτενή αποσπάσματα στην σύλληψη του Καρβέλα και της Πάνια είναι λογικό και επόμενο να βυθίζονται οι Έλληνες τηλεθεατές στην άγνοια και στον σκοταδισμό της πλαστής και σκόπιμης δημοσιογραφίας...Παραγκωνίζεται η ουσιαστική ενημέρωση και τα trash news παίρνουν την θέση τους ακόμη και στα πιο σοβαρά δελτία..

Εχθές λοιπόν καθώς παρακολουθούσα την ψυχαγωγική εκπομπή του ALPHA "σιγά μην κάτσω να σκάσω" κατά τη διάρκεια προβολής μιας στήλης της εκπομπής που λέγονταν "τα 5 κουλά της μέρας" σε μια θέση αυτου του ιδιαίτερου top 5 υπήρχε και το απόσπασμα μιας εκπομπής του BBC με παρουσιαστή τον πασίγνωστο Gary (ο πιο γνωστός δημοσιογράφος αυτοκινήτων) ο οποίος χαρακτήριζε τους Έλληνες ομοφυλόφιλους και τις ελληνίδες "μουστακοφόρες" !!! Για την παράθεση των επιχειρημάτων του έδειξε video των τσολιάδων φρουρών στο σύνταγμα λέγοντας χαρακτηριστικά πως "κοιτάξτε τους φορούν φούστες και παπούτσια μπόν μπόν " ! ο αμόρφωτος δημοσιογράφος συνέχισε τον συλλογισμό του λέγοντας πως κάθε καλοκαίρι αισθάνονται ασφάλεια οι Άγγλοι οταν οι κοπέλες τους έρχονται τουριστικά στην Ελλάδα μιας και μας θεωρεί ακίνδυνους...! Επίσης ως διεθνή πρόσωπα που η Ελλάδα είναι γνωστή στο εξωτερικό στο video της εκπομπής ήταν ένα πρόσωπο που έμοιαζε με τον "mr εθνικά μπούτια" φορώντας τιρκουάζ παρεό και τον...George Michael !

Εχω την αίσθηση πως αυτό απο μόνο του είναι τραγικό...ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος όντας απολίτιστος και ανιστόριτος μεταδίδει την ανοησία και την ηλιθιότητα μονίμως απο την εκπομπή του με έναν επιτηδευμένο τρόπο κάτω απο το "φλεγματικό" humor που χαρακτηρίζει τους Άγγλους, αυτήν του την άγνοια...

Ένα τόσο σημαντιό γεγονός έμεινε στην αφάνεια μιας και τα Ελληνικά media για μια ακόμη φορά επικρότησαν την φθήνια και το κουτσομπολιό..δεκλαδες παρόλα αυτά είναι τα mails που γεμίζουν την ηλεκτρονική θυρίδα του BBC απο Έλληνες ομογενείς που διαμαρτύρονται για την προσβόλη του πολιτισμού της πατρίδας τους και της εθνικής φορεσιάς αφού οι Έλληνες πολιτικοί..ξυρίζοται!!!

Τα σχόλια στην εκπομπή του Σεργουλόπουλου και της Μπακοδήμου ήταν ποικίλα αλλά μεταξύ αυτών ξεχώρισε το σχόλιο της παρουσιάστριας η οποία πέταξε το μπαλάκι στο BBC λέγοντας πως ξεχνούν οι Άγγλοι την διαμαρτυρία που είχαν κάνει οι Κρήτες πριν δεκαετίες όταν είχε σκάσει η "βόμβα" του AIDS παγκοσμίως, απαγορεύοντας ουσιαστικά τους Άγγλους τουρίστες στο νησί τους...Είναι πραγματικά ένα θέμα με πολλές διαστάσεις και απο όπου και ντο πιάσεις "βρωμάει"! Πέραν τούτων είναι σημαντικό που ασχολήθηκε με το θέμα έστω μια εκπομπή άσχετα του ψυχαγωγικού της περιεχομένου και με σχετική λεπτότητα χειρίστηκε άψογα το θέμα...Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: