Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

"FREE" yourself ! for the free magazine


"Η απάντηση στο περιοδικό "free" τεύχος Νοεμβρίου 2008"

all about sexuality..

Είναι γεγονός πως ζούμε κατα την διάρκεια του 21ου αιώνα και τα επαγγέλματα και οι τεχνολογίες αναπτύσονται ταχύτατα..ως εξέλιξη αυτης της αλλαγής είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις στην μέση, οι οποίες παλέβουν να επιβιώσουν μέσα σε αυτον τον ρομποτικό κυκλώνα.

Η Αλήθεια είναι πως με το πέρασμα των χρόνων οι σχέσεις μας περνούν απο διάφορα στάδια απο τα οποία καθορίζεται και η προσωπικότητα μας μέσω μιας διαδικασίας κοινωνικοποιήσης με θετικά και αρνητικά αντίστοιχα αποτελέσματα, λίγο πολύ ίδια για όλους, ανεξάρτητα απο τις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες που χαρακτηρίζουν εμάς τους ίδιους ως μονάδες. Μέσα λοιπόν, στην αποξένωση που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας καθώς, η δεύτερη κοινωνικότητα μας περιορίζεται πίσω απο την οθόνη ενός notebook και την προσωπική μας σελίδα σε διάφορους ιστούς γνωρημιών (βλ. facebook,hi5,zoo κλπ),υπάρχει μια ταχύτατη ηθική απελευθέρωση και συνάμα σεξουαλική και δεν μοιάζει διόλου με αυτην της δεκαετίας του 60, που προήλθε κατα βάση απο την μουσική. Η Νέα αυτή εποχή ανήκει στην τεχνολογία...η σεξουαλική απελευθέρωση είναι μια λογική έκβαση απο μια σειρά πιεστικών καταστάσεων που χαρακτήριζαν τον προηγούμενο αιώνα και ευτυχώς για πολλούς έχει λάβει τέλος μιας και ο νέος αιώνας ανήκει σε όλους και δεν έχει χρωμα και σεξουαλική κατεύθυνση κάτι το οποίο δυστυχώς φάνταζε αυτονόητο αλλά δεν ήταν..Ο καθένας έχει δικά του συμπεράσματα και τις δικές του εμπειρίες, σεξουαλικές ή όχι, σίγουρα πάντως κοινωνικές, καθώς υπάρχουν φανερά πλέον δίπλα μας άτομα με διαφορετική σεξουαλικότητα απο εμάς. Η Σεξουαλικότητα, κατα τους επιστήμονες, είναι κάτι που συμβάλει άμεσα στον τρόπο αντίληψης του περιβάλοντος μας, δημιουργεί και χτίζει μια προσωπικότητα με δική της ταυτότητα. Μέσα απο αυτην τη ιδιαίτερη ταυτότητα το άτομο ζεί και εξελίσσεται . Σε συνδιασμό με την τεχνολογική ανάπτυξη, οι διάφορες σεξουαλικότητες ψάχνουν κοινά γνωρίσματα με άλλες όμοιες τους μέσα απο διάφορες ιστοσελίδες μιας και δυστυχώς δεν είναι ακόμη τόσο εύκολο στην "Ελλαδάρα" μας να φανεί εξ ολοκλήρου μια διαφορετικότητα.Μια διαφορετικότητα που υπάρχει παντου και πολλές φορές συναναστρεφόμαστε έχοντας κολλητούς και κολλητές gay ή bi...βλέπουμε στην τηλεόραση και στο δρόμο και σχεδόν περισσότερο συχνά μέσα στα σπίτια μας καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες 4 στις 10 οικογένειες έχουν ως μέλος ένα "διαφορετικό άτομο"..

Τα νέα μέσα χρησιμοποιούν τέτοια άτομα χάρις το ταλέντο και την εξυπνάδα τους άτομα που μας αρέσει να παρακολουθούμε φανατικά αλλά είναι πιο ευδιάκριτα απο τα άλλα..αυτη η κατηγορία ονομάζεται gay και είναι μια φυσική σεξουαλικότητα με δικά της στοιχεία διαφορετικά απο άτομο σε άτομο και πολλές φορές είναι αποτέλεσμα ορμονικής σύζευξης κάπως σπάνιας..Η επιστήμη της ψυχιατρικής το 1974 έπαψε να χαρακτηρίζει την καταστασή αυτή ώς "ασθένεια" καθώς έπειτα απο πειράματα προέκυψαν διαφορετικές μεταξύ τους καταστάσεις πολλές φορές επιλεκτικές..Δεν αναφερθώ περισσότερο σε αυτά τα στοιχεία αλλά θα συνεχίσω αναφερόμενος σε μια παναθρώπινη σεξουαλικότητα αυτην της αμφιφιλοφιλίας(bisexuality). Αυτη λοιπόν είναι η φυσική μας σεξουαλικότητα την οποία άλλοι αντιλμβάνονται και άλλοι όχι τόσο άμεσα..και δεν είναι προ'ι'όν καμιάς διαταραχής όπως οι σεμνότυφοι πιστεύουν αλλά είναι μια φυσική εκδοχή της ψυχολογίας με την σεξουαλικότητα που άλλοι ενδίδουν και άλλοι λογοκρίνουν..

Έχοντας ως έμπνευση αυτής της δημοσίευσης ένα άρθρο του περιοδικού "free" που σε αντίθεση με το όνομα του οι συντάκτες αυτου του περιοδικού έχουν ξεχάσει την έννοια του ρεπορτάζ και αφιερώνουν ολόκληρα "άρθρα" στην σεξουαλικότητα γνωρίζονας πολύ καλά πως πουλάει η εναλλακτικότητα γενικότερα και αν θυμάμαι καλά τα τεύχη των προηγούμενων ετών ήταν καθαρά πορνογραφικά. Η συντακτρια του περιοδικού Φανή Δημοπούλου έχει ένα εκτενές αφιέρωμα στην bisexuality χωρίς στοιχεία και χωρίς έναν λογικό αρθρογραφικό ρυθμό καθώς αναλλώνεται σε δηλώσεις ανώνυμων "επώνυμων" μιας και δεν γράφει το όνομα καν αυτών. Ένα φθηνό δημιούργημα που περιμένει να γνωρίσει ανταπόκριση μέσα απο ασάφιες και λόγια της αμπελοφιλοσοφίας. Η "δημοσιογράφος" με λίγα λόγια θέτει το ερώτημα "ΠΑΝΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ..UBER ALLES? ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ BISEXUAL? το οποίο είναι και ο τίτλος του άρθρου..συνεχίζει τον ασυγκρότητο συλλογισμό της θέτοντας εξ αρχής κατηγορία των φύλων άνδρας-γυναίκα και bi..φυσικά όλα αυτά πηγάζουν απο την άγνοια της μιας και απο ότι φαίνεται δεν έχει ανοίξει στην ζωή της βιβλίο, δεν έχει παρακολουθήσει έρευνα και δεν έχει κάνει ρεπορτάζ..απλά "ξεπέταξε" ένα αηδιαστικό με πιασάρικη μορφή γραπτό για να μπορέσει να επιβιώσει η αμορφωσιά σε αυτό το περιοδικό..εγώ προσωπικά μάλλον έχω κατέβει απο άλλο πλανήτη μιας και θεωρούσα αυτονόητη την bisexuality άσχετα αν οι καταβολές μου είναι διαφορετικές,τις ίδιες καταβολές που ορίζει και αναγνωρίζει η επιστήμη άσχετα με την δυνατότητα επιλογής..μάλλον οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τερατουργήματα αφού θεωρούν πως είναι αμφισεξουαλικά όντα άσχετα αν είναι str8 η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική απο αυτό που λογοκρίνουμε ως ανωμαλία ή ως αμαρτία..η εν λόγω ρεπόρτερ θέτει το θέμα ως lifestyle και ως μόδα αναφέροντας τα outfits ενός bi άνδρα και μιας bi γυναίκας τύπου "άσπρα γυαλιά και πένες κιθάρας στον λαιμό.." δηλαδή ότι πιο ευτελές μπορεί να σκεφτεί κανείς καθώς αν πας να πάρεις άσπρα γυαλιά (τύπου Armani) η υπάλληλος θα σε θεωρήσει bi..άσχετα αν οι περισσότεροι απο εμάς έχουμε φορέσει τέτοια γυαλιά και πολλά κορίτσια έχουν φορέσει διχτυωτά καλσόν άρα ο τρόπος που τα φορούν (μέχρι την γάμπα) τις κάνει άμεσα bi με ιδιαίτερο lifestyle..την αρθρογραφική κακογουστιά έρχεται να συμπληρώσει ο fashion director του περιοδικού που ορίζει και αυτός την όχι και τόσο str8 εμφάνιση, μια εμφάνιση την οποία έχει υιοθετήσει ο ίδιος!!!
Ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος σεβόμενος την αξία της επιλογής και του προσωπικού style θα παρακαλούσα τέτοιες δουλειές να είναι πιο προσεκτικές και πιο..έγκυρες..ας αποφεύγουμε την ταμπελολογία...ας ρίξουμε και μια ματιά γύρω μας..τι ειναι str8? γιατί ανεβαίνουμε σε σεξουαλικές επάλξεις..? κινδυνεύει κανείς απο τους bi..? πολεμάμε με τι..? με την ίδια μας την φύση κάνοντας σεμνότυφες και με το "γάντι" διατυπώσεις..μάλλον ναι..η σεξουαλικότητα γνωρίζει style αλλά όχι συνειδήσεις..αυτο κάνει ο τύπος...μήπως ο τύπος έχει και αυτος σεξουαλικότητα..? το περιοδικό τι είναι..? πάντως αν λάβω υπόψην το όνομα.."free"..κάθε άλλο παρά str8 το λές...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: