Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Armin, welcome to Greece!




Στις 7 Φεβρουαρίου η Ελλάδα υποδέχεται (ξανά) ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής βιομηχανίας. Ο λόγος για τον Ολλανδό DJ και παραγωγό της Armada Music Records, Armin Van Buuren. Ο 32χρονος "Disc Jockey" θα "ταξιδέψει" τους φίλους που θα παρευρεθούν στο Club Venue της Αθήνας με τη δική του μελωδική House μουσική του.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καταφθανούν όλο και περισσότερα μεγάλα ονόματα της μουσικής. Τόσο στην Rock αλλά και την House μουσική, απολαμβάνουμε ποιοτικότερη και ευρεία φάσμα μουσικών επιλογών. Το ελληνικό κοινό έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό από τους καλλιτέχνες και όταν το live φθάνει στο τέλος του, οι δυο πλευρές φεύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η ιστορία του Armin ξεκινάει τα Χριστούγεννα του 1976 στην πόλη Λέιδεν της Ολλανδίας. Από τα πρώτα του χρόνια έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον στην μουσική αλλά το μεγάλο όνειρο του ήταν να ασχοληθεί με την δικηγορία. Το χόμπι του όμως δεν τον επηρέασε στις σπουδές του. Το 1995 τελειώνει το Λύκειο και μπαίνει στη Νομική Σχολή όπου αποφοιτεί το 2004 με καλό βαθμό. Στην φοιτητική του περίοδο εργαζόταν παράλληλα σε ένα τοπικό night club με την ονομασία Nexus ως -τι άλλο;- DJ. Παράλληλα μετακόμισε όλο του το μουσικό εξοπλισμό από την...κρεβατοκάμαρα του σε ένα αληθινό studio. Οι πρώτες επιτυχίες του δεν άργησαν. Δημιουργίες όπως το "Touch Me" και "Communication" ανέβασαν ψηλά τον πήχη του Ολλανδού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, περιγράφει την μουσική του ως "Απελευθερωτική, αισιόδοξη, ενθαρρυντική, μελωδική και δυναμική....".  Μέχρι και δική του εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή ,A State of Trance, είχε ο "Ιπτάμενος Ολλανδός" όπου τον Μάϊο του 2008 ολοκλήρωσε την 350η εκπομπή του.

Τον Οκτώβρη του 2002 κατατάσεται στους κορυφαίους 100 DJ ,στην ετήσια κατάταξη που ψηφίζεται από το περιοδικό DJ Mag's, λαμβάνοντας την 5η θέση. Τα επόμενα 3 χρονιά ανεβαίνει και διατηρείται στην 3η θέση και η τριάδα της κορυφής μένει ακριβώς για τα επόμενα τρία χρόνια ίδια και το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι και οι τρεις είναι Ολλανδοί! Tiësto στην κορυφή και ο Armin να "βλέπει την πλάτη" του Paul Van Dyk στην 2η θέση. Η πρωτοκαθεδρία του Tijs Michiel Verwest (γωστός ως Tiësto) των 5 χρόνων φθάνει στο τέλος του και ο Armin παίρνει τα σκήπτρα και ο θρόνος έχει νέο "βασιλιά".

Για να φθάσεις στην κορυφή φυσικά θέλει και πολλές θυσίες. Σαν παραγωγός κάνει την πρώτη του επιτυχία με το άλμπουμ "Blue Fear" και μετέχει στα 19 του χρόνια για πρώτη φορά σε event της Ibiza. Στις αρχές του 1999 υπογράφει συμβόλαιο με το "μεγαθήριο" της House μουσικής βιομηχανίας, Ministry of Sound. Δυο χρόνια αργότερα συνεργάζεται με τον Paul Van Dyk με την επιτυχία "Eternity" και την ίδια χρονιά θα συνεργαστεί με τον Ferry Corsten. To 2004 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για τον Ολλανδό όπου συνεργάζεται με τον Tiësto με την τεράστια και πρωτόγνωρη ,για την εποχή εκείνη, εμπορική επιτυχία "Wonder where you are?".

"Προσωπικά θεωρώ τον Tijs κορυφαίο στον κόσμο και τον μεγαλύτερο θρύλο της House μουσικής. Η μελωδία του είναι μοναδική και η συνεργασία μου μαζί του διεύρυνε τους ορίζοντες μου." ήταν τα λόγια του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Ministry of Sound.

Φτάνοντας το 2009, ο Armin Van Buuren έχει τα καλύτερα στοιχεία για έναν DJ. Εκτός από το ταλέντο έχει και την εμπειρία και το μέλλον του ,αναμφισβήτητα, διαγράφεται λαμπρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: